注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

lantern carnival

 
 
 

日志

 
 

关于战争的名言  

2010-06-19 23:00:32|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
武力是政治的最高形式  by 忘记出处了

因为我们的无知,让我们更加接近死亡  by 黑鹰降落

战争如此残酷是件好事,不然会有人爱上它
——罗伯特·李

那些持剑的强人后面,总是跟着拿笔的衰人;先是罪犯杀人,然后这些诡辩家再来替杀人犯辩护。
——阿克顿

说不定50年后,我们会和日本人坐在一起,喝着该死的清酒,然后讨论下一个该欺负谁?
一个在塞班岛阵亡的美国士兵在最后一封家书里所写

我不是敌人,也不是朋友。只要付一些费用,你就可以享受优质的服务。   by 德鲁宾(mgs4)

国家兴亡,在此一战,但比起个人的权利和自由来,这些倒算不得什么,各位尽力而为就行了。---杨威利

男儿行
作者:仇 圣,1995-1996年写于山东大学。
也有人说这是山东大学仇圣的一个热血青年的朋友所写,但他没有指明是谁,所以一般认为是仇圣所作。

男儿当杀人,杀人不留情

千秋不朽业,尽在杀人中

昔有豪男儿,意气重然诺

睚眦即杀人,身比鸿毛轻

又有雄与霸,杀人乱如麻

驰骋走天下,只将刀枪夸

今欲觅此类,徒然捞月影

君不见,坚儒峰起壮士死

神州从此夸仁义

一朝虏夷乱中原

士子豕奔懦民泣

我钦学古风,重振雄豪气

名声如粪土,不屑任者讥

身佩削铁剑,一怒即杀人

割股相下酒,谈笑鬼神惊

千里杀仇人,原费十周星

专诸田光 ,与结冥冥情

三步杀一人,心停手不停

血流万里浪,尸枕千寻山

壮士征战里,倦枕敌尸眠

梦里犹杀人,笑靥映素辉

女儿莫相问,男儿凶何甚

古来仁德专害人,道义从来无一真

君不见,狮虎猎物获威名,可怜麋鹿有谁怜?

世间从来强食弱,纵使有理也枉然

君休问,男儿自有男儿行,男儿行,当暴戾

事与仁,两不立。男儿事在杀斗场,胆似熊 目似狼

生若为男即杀人,不教身躯裹女心

男儿从来不恤身,纵死敌手笑相承

仇场战场一百处,处处不愿与野草

男儿莫战栗,有歌有君听

杀一是为罪,屠万是为雄。屠得九百万,是为雄中雄

道不同。看破千年仁义名,使得今生逞雄风

美名不爱爱恶名,杀人百万心不惩

宁教万人切齿恨,不教无有骂我人

放眼世界五千年,何处英雄不杀人

上下五千年,英雄万万千,壮士常怀报国心

黄金百战穿金甲,不破楼兰终不还


战争是政治的继续,战争的母体是政治。--卡尔·冯·克劳塞维茨

君不见白骨蔽野纷如雪,高树悲风声飒飒。一朝英雄拔剑起,又是苍生十年劫。--燕垒生

More than an end to war,we want an end to the beginnings of all wars.
——Franklin D·Roosevelt
相对于战争结束来说,我们更希望所有的战争本就没有爆发。
——富兰克林·D·罗斯福
富兰克林·D·罗斯福,美国第32位总统(1933年3月4日--1945年4月12日),美国历史上唯一连任四次的总统。


Success is not final,failure is not fatal:it is the courage to continue that counts.
——Winston Churchill
成功不是终点,失败也不是终结,只有勇气才是永恒。
——温斯顿·丘吉尔


Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
——Winston Churchill
在人类战争史上,从来也没有一次像这样,以如此少的兵力,取得如此大的成功,保护如此多的众生。
——温斯顿·丘吉尔
温斯顿·丘吉尔,全名:温斯顿·伦纳德·斯潘塞·丘吉尔,20世纪最负盛名的英国资产阶级政治家,二战期间英国首相。


it is fatal to enter any war without the will to win it.
——General Douglas MacArthur
没有必胜的决心,战争必败无疑。
——道格拉斯·麦克阿瑟
道格拉斯·麦克阿瑟(Douglas MacArthur),美国陆军五星上将。


the only winner in the war of 1812 was tchaikovsky.
——Solomon Short
柴克夫斯基是1812战争唯一的胜利者。
——所罗门·肖特(“the war of 1812“指1812年美国第二次反英战争)


all wars are civil wars,because all men are brothers.
——Francois Fenelon
所有的战争都是内战,因为所有的人类都是同胞。
——弗朗索瓦·费奈隆


In war there is no prize for the runner-up.
——General Omar Bradley
在战争中,第二名是没有奖赏的。
——奥玛·布莱德利将军
奥玛·布莱德利,1915年毕业于西点军校。初任乔治亚州本宁堡(Ft. Benning)步兵学校校长。后任美国国防部参谋长联席会议主席。


Ours is a world of nuclear giants and ethical infants. We know more about war than we know about peace, more about killing than we know about living.
——General Omar Bradley
我们的世界充满了对核武器狂热,但对道德却一无所知的人。我们对战争的了解比和平多,我们对杀戮远比挽救生命在行。
——奥玛·布莱德利将军


In the Soviet army it takes more courage to retreat than advance.
——Joseph Stalin
在苏联军队中,撤退比前进更需要勇气
——约瑟夫·斯大林


In war ,you win or lose ,live or die —— and the difference is just an eyelash
——General Douglas MacArthur
战争中,生死输赢乃一念之差。
——道格拉斯·麦克阿瑟


The solider above all others prays for peace for it is the solider who must suffer and bear the deepest wounds and scars of war.
——General Douglas MacArthur
士兵比任何人都渴望和平,因为正是他们必须忍受和忍耐战争带来的最大伤痛。
——道格拉斯·麦克阿瑟


The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic.
——Joseph Stalin
一个人的死亡是场悲剧,千百万人的死亡只是个统计数字。
——约瑟夫·斯大林


It is foolish and wrong to mourn the men who died. Rather we should thank God that such men lived.
——General George S.Patton
为逝去的人哀伤是错误愚蠢的,相反我们应该感谢上帝还有这么多人活着。
——乔治·巴顿


Patriots always talk of dying for their country and never of killing for their country.
——Bertrand Russell
爱国者总是谈到为国牺牲,但从不谈到为国杀人。
——波特兰·罗素


The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his.
——General George S. Patton
战争不是让我为我们的国家牺牲,而是让那些该死的人为他们的国家而牺牲。
——巴顿将军


A hero is no braver than an ordinary man, but he is brave five minutes longer.
——Ralph Waldo Emerson
英雄不比别人更勇敢,只是比别人多勇敢几分钟.
——拉斐尔·爱默生


Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
——Napoleon Bonaparte
当敌人犯下了致命的错误时,永远不要让他知道。
——拿破仑·波拿巴


Only the dead see the end of war。
——Plato
只有死人才能看到战争的结束。
——柏拉图


In modern war... you will die like a dog for no good reason.
——Ernest Hemingway
在现代战争中,你会象条狗一样毫无价值的死去。
——海明威


I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones. ——Albert Einstein
我不知道第三次世界大战人们用什么武器,但我知道第四次会用石头和棍棒。
——艾尔伯特·爱因斯坦


Battles are won by slaughter and maneuver. The greater the general, the more
he contributes in maneuver, the less he demands in slaughter.
——Winston Churchill
战争依靠两件事取胜:屠杀和谋略。越伟大的将军,就对谋略的贡献越多,对屠杀的需求越少。
——丘吉尔


The real and lasting victories are those of peace, and not of war.
——Ralph Waldo Emerson
真实而持久的胜利,是和平的胜利,而不是战争的胜利。
——拉斐尔·爱默生


Our greatest glory is not in never failing, but in rising up every time we
fail.
——Ralph Waldo Emerson
我们最伟大的荣光并不在于永不失败,而是在于每次失败我们都能再站起来。
——拉斐尔·爱默生


If the opposition disarms, well and good. If it refuses to disarm, we shall
disarm it ourselves.
——Joseph Stalin
如果敌人解除武装投降,那敢情好,如果他们拒绝解除武装,我们就自己解除他们的武装。
——斯大林


Better to fight for something than live for nothing.
——General George S. Patton
为某些东西战斗总比毫无目的的苟活好。
——巴顿将军


Every man's life ends the same way. It is only the details of how he lived and how he died that distinguish one man from another.
——Ernest Hemingway
所有人都会死,但是每个人活着的方式和死亡的方式的不同,使得人与人之间产生了不同。
——海明威

I have never advocated war except as a means of peace.
——Ulysses S. Grant
我从来没拥护过战争,除非它能换来和平。
——尤利西斯·格兰特

For he today that sheds his blood with me/Shall be my brother.
——William Shakespeare, King Henry V
今日谁与我共同浴血,他就是我的兄弟
——莎士比亚

Cowards die many times before their deaths; The valiant never taste of death
but once."
——William Shakespeare, Julius Caesar
胆小鬼在他们死前就已经死过很多次了;勇敢的人只会体会到一次死亡。
——莎士比亚

If we don't end war, war will end us.
——H. G. Wells
如果我们不结束战争,战争就会结束我们。
——H.G.威尔士

War is a series of catastrophes which result in victory.
——Georges Clemenceau
战争就是一系列的灾难导致的胜利。
——乔治·克里蒙梭

In war there is no substitute for victory.
——General Douglas MacArthur
在战争中胜利是无可替代的。
——道格拉斯·麦克阿斯将军

You know the real meaning of peace only if you have been through the war.
——Kosovar
只有当你经历过战争,你才知道和平的真正含义
——Kosovar

It is better to die on your feet than to live on your knees!
——Emiliano Zapata
宁可站着死,绝不跪着生!
——Emiliano Zapata

Above all things, never be afraid. The enemy who forces you to retreat is
himself afraid of you at that very moment.
——Andre Maurois
最重要的是,永远不要害怕,强迫你撤退的敌人本身就是在那时最害怕你的人。
——安德雷·莫洛亚

Courage is being scared to death - but saddling up anyway.
——John Wayne
勇气的意思就是害怕死亡,但依然踏上征程。
——约翰·韦恩

There are no atheists in foxholes" isn't an argument against atheism, it's an
argument against foxholes.
——James Morrow
"散兵坑里没有无神论者",这个理论不是对无神论的不敬, 而是对散兵坑的不敬。
——詹姆斯·莫洛

Nothing in life is so exhilarating as to be shot at without result.
——Winston Churchill"
没什么比中了弹却安然无恙更让人兴奋的事情了。
——温斯顿·丘吉尔


There never was a good war or a bad peace.
——Benjamin Franklin
战争永远谈不上好,和平永远谈不上坏。
——本杰明-富兰克林

May God have mercy upon my enemies, because I won't.
——General George S. Patton
也许上帝对我们的敌人怜悯, 但是我不会。
——乔治-巴顿将军

So long as there are men there will be wars.
——Albert Einstein
只要有人类, 就会有战争。
——阿尔伯托-爱因基坦

The real war will never get in the books.
——Walt Whitman
战争的真相从不出现在书本中。
——沃尔特-怀特曼

There is nothing good in war. Except its ending.
——Abraham Lincoln
战争中没有什么好东西. 除了它的结束。
——亚伯拉罕-林肯

The death of one man is a tragedy. The death of millions is a statistic.
——Joseph Stalin
一个人的死亡是一场悲剧. 千百万人的死亡只是个统计数据。
——约瑟夫-斯大林

Death solves all problems - no man, no problem.
——Joseph Stalin
死亡解决一切问题 - 没有人, 也就没问题了。
——约瑟夫-斯大林

Older men declare war. But it is the youth that must fight and die.
——Herbert Hoover
老头们宣布开战, 但是战斗和死亡的都是年轻人。
——赫伯特-胡夫

War does not determine who is right - only who is left.
——Bertrand Russell
战争不会决定谁是正确的,只会决定谁是活下来的。
——伯特兰-罗素

Death is nothing, but to live defeated and inglorious is to die daily.
——Napoleon Bonaparte
死亡不算什么, 但是对活着被打败并被羞辱的人来说, 每天都是死亡。
——拿破仑-波拿巴

War is delightful to those who have not experienced it.
——Erasmus
战争只能让那些未经历它的人感到快乐。
——伊拉兹

You can't say civilization don't advance - for in every war, they kill you in a new way.
——Will Rogers
你不可以说文明没有前进 - 在每场战争中都是如此, 它们总以新的方法杀人。
——威尔-罗杰士

In peace the sons bury their fathers, but in war the fathers bury their sons.
——Croesus
在和平年代中, 儿子埋葬父亲. 但是在战争中, 父母埋葬儿子。
——克洛苏斯

In war, there are no unwounded soldiers.
——Jose Narosky
在战争中, 没有不受伤的士兵。
——乔斯-纳洛斯基

Soldiers usually win the battles and generals get the credit for them.
——Napoleon Bonaparte
士兵们赢得战斗, 而将军们获得荣耀。
——拿破仑-波拿巴

If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles.
——Sun Tzu
知己知彼, 百战不殆。
——孙子


Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few.
——Winston Churchill

在人类战争史上,从来也没有一次像这样,以如此少的兵力,取得如此大的成功,保护如此多的众生。
——温斯顿·丘吉尔
温斯顿·丘吉尔,全名:温斯顿·伦纳德·斯潘塞·丘吉尔,20世纪最负盛名的英国资产阶级政治家,二战期间英国首相。

其他文章:
成都灯会风俗的形成
斯蒂芬·金为什么这么厉害?
《平凡的世界》看得泪流满面
工作实现别人眼中的价值
  评论这张
 
阅读(274)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017